Partnereink, támogatóink

„Hagyomány útján, harmóniában a természettel, ahol a művészetek összeérnek.”

Ragyogj!

Édenkert Élmény Porta & Fagyöngy Pajta Galéria és FÉNYTÉR kulturális-, művészeti-, és rekreációs programjai a VESZPRÉM-BALATON EURÓPA KULTURÁLIS FŐVÁROSA – „Ragyogj!” A kreativitás ünnepe – együttműködésével és kiemelt támogatásával valósulnak meg!

Veszprém-Balaton 2023

Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet több mint 30 évvel ezelőtt hozták létre és azóta is az EU kultúrpolitikájának egyik legjelentősebb produktuma. Veszprém a Bakony-Balaton régióval 2023-ra nyerte el a megtisztelő címet, ami kiváló lehetőség a városnak és a régiónak arra, hogy a hazai és az európai figyelem középpontjába kerüljön.  Az EKF program célja, hogy újra pozícionálja a várost és a régiót, úgy, hogy az hosszú távon Európa egyik kiemelkedő kulturális régiójává váljon.

Az Édenkert Élmény Porta Vöröstó, a VEB 2023 EKF „Pajta” Programjához csatlakozva a kistelepülési kulturális kapacitásfejlesztésről szóló elképzeléseik szellemiségében a 2022-ben megvalósuló évadterveinket támogatását élvezi.

A 2022-ben nyújtott támogatásuk révén rendszeres és jól átgondolt program kínálatunkkal a kulturális és közösségi élet egyik helyi központjaként kívánunk működni, s ezáltal is hozzájárulni a térség fejlődéséhez.

Részletes programjainkról

2022 tavasz/nyár – melyre várunk szeretettel és örömmel.

Kik vagyunk?

Takács Tibor

Az Édenkert Élmény Porta & Fagyöngy Pajta Galéria és Fénytér házigazdája, tulajdonosa

Tubaművész, művésztanár, mesterpedagógus- és innovátor, ezenkívül ezermester.

A Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar tubaművésze, a Weiner Leó Katolikus Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola tanszakvezető tanára, valamint a Brass in The Five formáció alapítója és oszlopos tagja.

www.brass5.hu

 

Jakab Évi

Az Édenkert Élmény Porta & Fagyöngy Pajta Galéria és Fénytér háziasszonya, tulajdonosa

Művelődés-szervező és moderntánc-mesterpedagógus diplomával új utakat keresve, természetgyógyász tanulmányait is kamatoztatja itt, mint életmód-tanácsadó és terapeuta. Az alternatív mozgás- és masszázsterápiák területén a shiatsu, a kranioszakrális terápia, a do-in valamint a tánc- és mozgásterápia területén mozog otthonosan. Budapesten a Táncművészeti Műhely alapítója, szakmai vezetője, Dunaharasztin a Haraszti Balett Iskolát vezeti.

www.jakabevi.hu      

Állandó támogatóink

Segítőink Lányaink, a jövő generációja

Takács Janka

Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfus szak hallgatója/ Art of Janka néven egyre ismertebbek munkái, az Édenkert Porta állandó fotográfusa.

Takács Vanda

A programok kivitelezésében és háttérmunkájában tevékeny nagylányunk.