PORTAREND

„Hagyomány útján, harmóniában a természettel, ahol a művészetek összeérnek.”

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

PROGRAMOK KULCSKÉRDÉSEI

 1. A KÖZÖSSÉGI PROGRAMJAINK MINDEGYIKÉRE BEJELENTKEZNI SZÜKSÉGES! Programjainknak a porta miliőjének megőrzése miatt a befogadó létszám korlátozott. Programjaink részleteiről közösségi oldalunkon is tájékoztatást adunk.
 2. Számos közösségi TÉRÍTÉSMENTES programunk a VESZPRÉM-BALATON 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a NEMZETI KULTURÁLIS ALAP Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégium támogatásával valósulnak meg,  de azok is szinte minden esetben regisztrációhoz kötöttek. Amennyiben a regisztrált programon való részvétel akadályba ütközik, kérjük szíves értesítésüket, hogy át tudjuk adni a helyeteket további érdeklődőknek.
 3. Szabadon látogatható Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és a Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégium programjaink mellett más TÉRÍTÉSES programokat is kínálunk.  Ezeket is különféle kedvezmények színesítik. A térítéses programokra a részvételi díjakat előzetes foglalás, egyeztetés után kizárólag utalással várjuk, számlát e-mailben küldjük.
 4. Regisztráció menete TÉRÍTÉSMENTES PROGRAM esetén a regisztráció történhet e-mailben, messenger vagy sms üzenetben a program megnevezésével és létszámmal. Tel: +36 309 855 347. Megerősítő választ küldünk 24 órán belül. Ha nem érkezne válasz, a regisztráció ismétlését kérjük.
 5. TÉRÍTÉSES RENDEZVÉNYEINK esetében ugyancsak várjuk a regisztrációt a számlázási adatok megküldésével – utaló neve, címe, e-mailcíme, cég esetén adószáma. Visszaigazolással küldjük a számlát az utaláshoz. A részvételt az utalás után rögzítjük. Számlakiállító: ÚJ ARANYTÓ Bt. 10403105-50526680-57761008 , Megjegyzésbe: számla sorszámát kérjük feltüntetni. A programok utalása SZÉP kártyával is lehetséges előre egyeztetéssel.
 6. Amennyiben a rendezvény valami oknál fogva mégsem tudjuk megtartani, későbbi pótlására érvényes, vagy más rendezvényeinken felhasználható az értékétől függően.

LEMONDÁSI FELTÉTELEK

TÉRÍTÉSES PROGRAMJAINK ESETÉBEN

Térítéses kurzusok esetében:

1. A kurzus megkezdése előtt 30 napon túl befizetett összeg 95%-a visszafizetésre kerül.

-30 napon belül a kurzus személyes, befizetett díjának 50%-a foglalónak minősül. De a hely átruházható, amennyiben várólista van, vagy a lemondó maga helyett küld résztvevőt.

2. A kurzus előtt 5 nappal a teljes kurzusdíj kiegyenlítését kérjük. Ebben az esetben is a hely átruházható, ha a résztvevő valamely ok miatt nem tud részt venni. Indokolt esetben tudjuk a befizetett összeget visszatéríteni (váratlan betegség, baleset).

3. Amennyiben a résztvevő a kurzust megszakítja, nem járja végig, részvételi díj visszafizetése nem áll módunkban.

 Más térítéses programok esetében:

A részvételi díjak átruházhatók. Visszaváltásukat a program elmaradása esetén biztosítjuk.

ÉDENKERT PORTA

MEGKÖZELÍTÉSE, PARKOLÁS

 1. A programjaink helyszíne megközelíthető gyalog, akár lóháton, biciklivel és autóbusz járattal. Buszmegálló Vöröstón két helyen van,  leszállás után  a templom irányba sétálva, mindkét buszmegállótól kb. 100 m-re található Édenkert Portánk. Menetrend a Veszprém Volánnál.  
 2. Autóval érkezőknek fontos! A településen az úttest mellett megállást fontos mellőzni!!! Parkolás: a Kálváriánál – Barnag felőli faluszélén lévő parkolóban hagyni – innen 2 perc sétára vagyunk! Esetleges további parkolási lehetőségekről személyesen.  Számunkra fontos, hogy az itt lakók nyugalmát ne zavarjuk meg, a településen elhaladó buszjáratok és gépjárművek zavartalan elhaladása miatt.

ÉDENKERT PORTA

EGYÉB KÉRDÉSEK

 1. A meghirdetett rendezvényekre érdemes kezdés előtt negyed órával érezni. A parkolás helyszínét és a rövid sétát is figyelembe venni.
 2. A rendezvényeink tavasztól-őszig kültéri portaterületeinken zajlanak, ezért az időjárásnak megfelelő öltözködés előnyös. Plédeket korlátozott számban biztosítani tudunk. Ez az a hely, ahová érdemes kényelmes, otthonos ruházatban, lábbeliben érkezni.
 3. Fontos számunkra a természetközeli és védett környezet megtartása – ezért minimális és környezettudatos hátteret igyekszünk biztosítani. Az egész porta területén nem megengedett, a dohányzás, e-cigaretta és a nyílt láng használata!
 4. Programjaink során ivóvizet, frissítőt biztosítunk.
 5. Kisgyermekes vendégeink számára a portán belül pihenők találhatóak.
 6. Babakocsival és akadálymentesen megközelíthetők programjaink.
 7. Kisállatot programjainkra nem tudunk fogadni.
 8. Hagyományos vendégkönyvünkbe a helyszínen örömmel várjuk a vendégeink visszajelzéseit.
 9. Örülnénk, ha más formában is megosztásra kerülnének vendégeink személyes benyomásai – üzenet, kérdőív, személyes stb.

A PORTÁNKON MEGSZÁLLÓ

VENDÉGEINK RÉSZÉRE

 1. A portát 14:00 után lehet tudjuk átadni és 10:00-ig kérjük elhagyni.
 2. Érkezés időpontját kérjük előzetesen egyeztetni, mert ennek függvényében adjuk át a kulcsokat és a portát.
 3. Szabad helyek függvényében egyeztethetünk korai érkezésről vagy késői távozásról.
 4. SZÉP Kártyát elfogadunk (MKB, OTP, K&H).
 5. Egyedi igényeket (pl. étkezés, virág, torta rendelés, dekoráció) , ha módunkban áll szívesen segítünk teljesíteni.
 6. Szállóvendégeinknek kisállatait külön egyeztetéssel tudunk fogadni.
 7. A porta teljes területén nem megengedett a dohányzás!
 8. A kertünk zárt és tágas, több kiülő, napozó, elcsendesedő és autóknak parkolási lehetőséggel.
 9. Tűzifát, bográcsot tudunk biztosítani kültéri főzéshez. A cserépkályháink befűtése külön egyeztetéssel lehetséges.
 10. 100%-ban pamut ágynemű, -huzat, fürdőlepedő, kéztörlők, konyharuhák, ÉDEN gyógynövényszappan, hajszárító biztosítottak.
 11. Elegendő szemeteszsákot, mosogatószert, szivacsot, toalett papírt készítünk be itt-tartózkodásotok idejére. Kotyogós Zanetti kávéfőzőt biztosítunk. Vízforralás teának a tűzhelyen. Melegítés a sütőben lehetséges.
 12. A tisztaság megőrzése érdekében kérjük, hogy a szobákban és a hozzá tartozó fürdőszobákban az utcai cipőt mellőzzétek.
 13. Apró település lévén, bevásárlási lehetőség helyben. Legközelebbi vásárlási lehetőség: Nagyvázsony, Barnag, Tótvázsony. Távolabbi nagyobb bevásárlási lehetőség: Veszprém, Balatonfüred, Tapolca.  Piacok a közelben, ahová érdemes elmenni: Tihanyban szombaton, Káptalantói piac vasárnaponként, de más termelői piacok is működnek hétvégén a közelünkben.
 14. Program lehetőség akad bőven, írunk itt az oldalunkon is, Balaton-felvidéki könyveket, térképek is fellelhetőek a portánkon. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa oldalán gazdag fesztiválév kínálat. Portánk kulturális kínálata is megtalálható.
 15. WI-FI kapcsolatunk, televíziónk tudatosan nincs. Ez a teljes nyugalom lehetőségét hozza el! Szükség esetén mobilnet használatát javasoljuk! Viszont klassz társasjátékok, könyvek találhatóak az éjjeli szekrényekben.
 16. Vendégkönyvünkbe örömmel vesszük a megélt élményeket.

A PORTÁNK ZARÁNDOKSZÁLLÁSA

SZENT JAKAB ÚT VENDÉGEI RÉSZÉRE „ALUDJ A PAJTÁBAN! ”

 1. Balaton-felvidéki festői elhelyezkedésű, Kab-hegyre és kaszálónkra nyíló kőpajtánk szénaágyát megnyitjuk 2023 tavasz végétől – őszig egyéni és kiscsoportos Szent Jakab zarándokúton Vöröstón áthaladóknak, Tihanyból érkezőknek valamint a különleges szállásélményre vágyóknak.
 2. Érkezés időpontját kérjük előzetesen egyeztetni, mert ennek függvényében tudjuk a pajta terét biztosítani.
 3. Amit biztosítani tudunk a különleges pajtaszállás során: szénaágy maximum 4-6 fő részére.
 4. Tiszta lepedőt, plédeket, kispárnát – huzattal szolgálunk. Tisztálkodáshoz törölközőt kérünk hozni, de külön kérés alapján biztosítani tudunk. Zuhanyzási lehetőség, meleg víz adott. A tisztálkodáshoz ÉDEN gyógynövényszappan, hajszárító rendelkezésre áll. Két árnyékszékünkben toalett papír, törölköző, hideg-meleg víz rendelkezésre áll.
 5. A pajtában mini teakonyha hideg vízzel, víz forralóval,  rezsóval, kotyogós kávéfőzővel ( igény szerint kávét hozni kell!), mini hűtővel, konyhai alapeszközökkel – tányérok, poharak, evőeszközök, néhány lábas, konyharuha, mosogatószer, mosogatószivacs – egyszerű vacsora és reggeli készítéshez biztosított. Ami még biztosítunk: só, cukor, méz, olaj, teafű, fűszerek.
 6. Továbbá a rend és tisztaság megőrzése érdekében kérjük a pajtaszállás elhagyásakor mindent az érkezés állapotára visszaállítani ( ágynemű, minikonya, zuhany).
 7. Apró település lévén, bevásárlási lehetőség helyben nincs.
 8. A pajtaszállás térítési összege tetszőlegesen szabadon meghatározható. Alapár: 3000-5000 Ft/fő/ éj között + IPA 300 Ft/fő/éj. Melyről minden esetben számlát állítunk ki. A befolyt összeg a szolgáltatási költségeinken túl akár további fejlesztéseinket segíti elő. Amennyiben más módon szeretné igénybe venni a szállást – termékcsere, egyéb kérjük jelezze.
 9. A porta teljes területén nem megengedett a dohányzás, e-cigaretta, nyílt láng használata.
 10. Vendégkönyvünkbe örömmel vesszük a megélt élményeket.