PORTAREND

„Hagyomány útján, harmóniában a természettel, ahol a művészetek összeérnek.”

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

KULCSKÉRDÉSEK

 1. A KÖZÖSSÉGI PROGRAMJAINK MINDEGYIKÉRE BEJELENTKEZNI SZÜKSÉGES! Programjainknak a helyszín miliőjének megőrzése miatt, meghatározott maximális vendégszáma van. Várunk és készülünk érkezésetekre. Minden programunkról külön facebook eseményposztokban, minden esetben a részvételről is pontos információt adunk.
 2. Számos közösségi programunk TÉRÍTÉSMENTES, de azok is regisztrációhoz kötöttek.

Lemondási feltételek ekkor is vannak, melyeket kérünk tiszteletben tartani. Ha mégsem tudtok részt venni térítésmentes programunkon, kérjük jelezzétek, hogy más, akik szeretnének jönni, át tudjuk adni helyeteket.

 1. A TÉRÍTÉSES programjaink díjazásait is különféle kedvezmények színesítik: koránkelő kedvezmények, családi jegyárak, vagy a Veszprém-Balaton2023 partnertelepülések állandó lakosainak szólóak.

A térítéses programokra a részvételi díjakat előzetes foglalás, egyeztetés után kizárólag utalással várjuk, számlákat e-mailben küldjük.

 1. Tehát teendő, ha jönnétek programjainkra, nagyon egyszerű:

TÉRÍTÉSMENTES PROGRAM esetén a regisztráció történhet e-mailben, messenger vagy sms üzenetben a program megnevezésével és létszámmal. Tel: +36 309 855 347. Megerősítő választ küldünk 24 órán belül. Ha nem érkezne válasz, ismételjétek meg a regisztrációt.

 1. TÉRÍTÉSES RENDEZVÉNYEINK esetében ugyancsak üzenetet küldjetek. Visszaigazolással küldjük a számlaszámunkat az utaláshoz. A részvételt az utalás után rögzítjük s az utaló részére számlát küldünk e-mailben. (A SZÉP Kártyákat művészeti kurzusaink utalásánál tudjuk elfogadni- kizárólag előre egyeztetéssel.)

Az utalásnál megjegyzésben: rendezvény időpontja – létszám szerepeljen. A számlázás miatt a személyes adatok megadása szükséges: Utaló neve, lakcíme, e-mailcíme. Ha céges utalás – adószám is! Az utalást követően megküldjük e-mailben a számlát.

Amennyiben a rendezvény valami oknál fogva mégsem tudjuk megtartani, későbbi pótlására érvényes, vagy más rendezvényeinken felhasználható az értékétől függően.

Térítéses rendezvényeinkre az utalás: ÚJ ARANYTÓ Bt. 10403105-50526680-57761008

Megjegyzés: Program megnevezése/dátuma/személyek száma (pl. Aranyfürdő/07.15/3 fő)

LEMONDÁSI FELTÉTELEK

TÉRÍTÉSES PROGRAMJAINK ESETÉBEN

Kurzusok esetében:

1. A kurzus megkezdése előtt 30 napon túl befizetett összeg 95%-a visszafizetésre kerül.

-30 napon belül a kurzus személyes, befizetett díjának 50%-a foglalónak minősül. De a hely átruházható, amennyiben várólista van, vagy a lemondó maga helyett küld résztvevőt.

2. A kurzus előtt 5 nappal a teljes kurzusdíj kiegyenlítését kérjük. Ebben az esetben is a hely átruházható, ha a résztvevő valamely ok miatt nem tud részt venni. Indokolt esetben tudjuk a befizetett összeget visszatéríteni (váratlan betegség, baleset).

3. Amennyiben a résztvevő a kurzust megszakítja, nem járja végig, részvételi díj visszafizetése nem áll módunkban.

 Előadások esetében:

A megváltott jegyek kizárólag átruházhatóak. Visszaváltásukat az előadás elmaradása esetén biztosítjuk.

1. A rendezvényeinkre érkezhetsz gyalog, lóháton, biciklivel és autóbusz járattal. Buszmegálló a faluban két helyen van, attól függően honnan érkezel a leszállás után figyeld a templomtornyot, s az irányba indulj el. Mindkét buszmegállótól kb. 100 m-re található Édenkert Portánk. A menetrendről érdeklődj a Veszprém Volánnál.  

Amennyiben autóval érkeztek, kérjük az autót lehetőség szerint a Kálváriánál – Barnag felőli faluszélén lévő parkolóban hagyni – innen 2 perc séta. Számunkra fontos, hogy az itt lakók nyugalmát ne zavarjuk meg.

2. A meghirdetett rendezvényeinkre érkezzetek kényelmesen, a rendezvény megkezdése előtt negyedórával.

3. A rendezvényeink tavasztól-őszig kültéri portaterületeinken zajlanak, ezért fontos figyelembe venni az időjárásnak megfelelő öltözködést. Bár plédeket korlátozott számban biztosítani tudunk. Ez az a hely, ahová érdemes kényelmes, otthonos ruházatban, lábbeliben érkezni.

4. Mivel fontos a természetközeli és védett környezet megtartása számunkra – ezért minimális és környezettudatos hátteret igyekszünk biztosítani vendégeink számára. S az egész porta területén nem megengedett, a dohányzás, s a nyílt láng használata!

5. Hagyományos vendégkönyvünkbe a helyszínen örömmel várjuk a bejegyzéseiteket!

6. Örülnénk annak is, ha megosztanátok velünk személyesen benyomásaikat más formában is – üzenet, kérdőív, személyes stb., melyek a további fejlesztéseink tovább gondolását segíti, azon kívül kíváncsiak vagyunk arra, milyen programokat látnátok a RAGYOGJ! – Kreativitás ünnepe ÜNNEPI ÉVÉBEN, 2023-ban szívesen, amire örömmel visszatérnétek hozzánk!

A PORTÁNKON MEGSZÁLLÓ

VENDÉGEINK RÉSZÉRE

 1. A portát 14:00 után lehet tudjuk átadni és 10:00-ig kérjük elhagyni.
 2. Érkezésetek időpontját kérjük előzetesen egyeztetni, mert ennek függvényében adjuk át a kulcsokat és a portát.
 3. Szabad helyek függvényében egyeztethetünk korai érkezésről vagy késői távozásról.
 4. SZÉP Kártyát elfogadunk (MKB, OTP, K&H).
 5. Egyedi igényeket (pl. virág, torta rendelés, dekoráció) , ha módunkban áll szívesen segítünk teljesíteni.
 6. Kisállatokat külön egyeztetéssel tudunk fogadni.
 7. A porta teljes területén nem megengedett a dohányzás!
 8. A kertünk zárt és tágas, több kiülő, napozó, elcsendesedő és autóknak parkolási lehetőséggel.
 9. Tűzifát, bográcsot tudunk biztosítani kültéri főzéshez. A cserépkályháink befűtése külön egyeztetéssel lehetséges.
 10. 100%-ban pamut ágynemű, -huzat, fürdőlepedő, kéztörlők, konyharuhák, ÉDEN gyógynövényszappan, hajszárító biztosítottak.
 11. Elegendő szemeteszsákot, mosogatószert, szivacsot, WC papírt készítünk be itt-tartózkodásotok idejére. Kotyogós eredeti Zanetti kávéfőzőt biztosítunk. Vízforralás teának a tűzhelyen. Melegítés a sütőben lehetséges.
 12. Továbbá a tisztaság megőrzése érdekében kérjük, hogy a szobákban és a hozzá tartozó fürdőszobákban az utcai cipőt mellőzzétek.
 13. Apró település lévén, bevásárlási lehetőség helyben nincs, ezért amit lehet, előre szerezzétek be. Legközelebbi vásárlási lehetőség: Nagyvázsony, Barnag, Tótvázsony. Távolabbi nagyobb bevásárlási lehetőség: Veszprém, Balatonfüred, Tapolca.  Piacok a közelben, ahová érdemes elmenni: Tihanyban szombaton, Káptalantói piac vasárnaponként.
 14. Program lehetőség akad bőven, írunk itt az oldalunkon is, Balaton-felvidéki könyveket, térképek is fellelhetőek a portánkon is. A Balaton Neked oldalon is és a Veszprém-Balaton2023-as információs oldalán is szép számmal találhattok kedvetekre valókat. Mindkettőn portánk kulturális kínálatát is megtalálhatjátok.
 15. WI-FI kapcsolatunk, televíziónk tudatosan nincs. Ez a teljes nyugalom lehetőségét hozza el! Szükség esetén mobilnet használatát javasoljuk! Viszont klassz társasjátékok, könyvek találhatóak az éjjeli szekrényekben.
 16. Vendégkönyvünkbe örömmel vesszük a megélt élményeket.