Édenkert Portánk partnere és kiemelt támogatója

ÉDENKERT PORTA

VENDÉGKÖNYV

VENDÉGKÖNYV – 2022

Vendégeink visszajelzései a vendégkönyvünk lapjait idézve – eredeti megtekinthető személyesen és folyamatosan közzétesszük a Facebook oldalunkon és a honlapunkon is.

Az írások eredetije az Édenkert Porta vendégkönyvében olvasható.

„Kedves Évi, Tibi!  Igazi Édenkert, amit létrehoztatok, amibe életet-lelket fújtok…Ki hogyan. Ragyogjatok sokáig!”

A PajtaKult-Csapat – Kubinyi Júlia, Paár Júlia, Horváth László, Jakab Éva

„Örömmel voltam itt – hálás szívvel, hogy itt lehettem”

Kővári Zsuzsanna

„Nagyon élveztem és fejlesztő volt számomra a kurzus”

Fazekas Luca Eszter

„Nagyszerű napokat tölthettünk együtt, A vendéglátás is nagyszerű volt, így kiegyensúlyozottan csak az alkotás folyamatára fókuszálhattunk”

Varga Judit

„Csodás volt a kurzus! Hálásan köszönöm! Nagyon sokat adott emberi és szakmai értelemben is! Jó volt kapcsolódni egymáshoz a tanuláson, a gyakorláson, a művészeteken keresztül. Szeretettel és köszönettel”

Komáromi Judit

„Nagyon köszönöm, barátilag, szakmailag sokat adott a kurzus”

Varga Edina

Bukta Imre Mesterkurzus hallgatói

CSALÁDOK, TÖRTÈNETEK és KALENDÁRIUM adásában a Kossuth Rádiòban az ÈDENKERTI TÖRTÈNETÜNK.

Köszönjük Kuti-Hajdufy Eszter riporternek a családi interjút.

„Ha vasárnap akkor reggel 7-kor Évi!!!

Olyan csodálatos környezetben mozgunk, hogy a lélek már ettől szárnyal.

A mozgás meg Évinek köszönhetően olyan élményt ad ami a testnek erőt, harmóniát és könnyedséget ad.

Szeretem, mert érzem, ahogy változik a testem rugalmassága, ha így haladunk hajlékonyabb leszek mint tizenévesen.”

Ráduly Tünde – Öt órai klub „Ki korán kel aranyat lel” – do-in program

„Nagy élmény volt számomra az Édenkert Portán megtartani a „Gyakorlás művészete” című mesterkurzust. Évának és Tibornak hálás köszönet azért, hogy megteremtették a lehetőségét annak, hogy Vöröstón egy magas színvonalú, sokoldalú kulturális aktivitás induljon el. További munkájukhoz nagyon sok sikert kívánok”.

Szedlák Béla (H/CH) nagybőgőművész, A gyakorlás művészete Mesterkurzus professzora

„Köszönjük szépen a barátságos fogadtatást, Méhes Csaba pantomim művész előadása különösen nagy élményt jelentett számunkra, reméljük hamarosan újra találkozunk”

Sári, Denis és Kriszta Korzikáról - Méhes Csaba/Brass in the Five

„Kedves Takács család! Ha van olyan hely, ami bejön, akkor az a Vöröstó, illetve a Vörös-Réz Zenei Kurzus! Mindenki tudott valami fontos dolgot magába zárni, finom ételek mellett is. Külön köszönjük Béla bá A gyakorlás mesterkurzusát, végre megértettük végre négy év után, hogyan is kéne célravezetően gyakorolni – pedig a Weinerben már elmondta Tibi bácsi párszor. Köszönünk mindent, kéne még pár oldal felsorolni miket is.”

II. Vörös-Réz Zenei Kurzus - A banda: Gantner Bàlint – harsona, Svajka Làzàr – trombita, Hantos Gyula – kürt, Tuli Màrk Gàbor – tuba, Kàroly Szilveszter – tuba, Vida Màtyàs – tuba, Vida Vendel – trombita, Ichinkhorol Darkhanbayar- harsona, Baczkò Vince – trombita

„Kedves Éva és Tibor! Köszönöm a lehetőséget, hogy megismerkedhettem Vöröstó mesebeli világával. Fantasztikus élmény volt innen észlelni az éjszakai égboltot. A Pajta világa teljesen magával ragadott és elvarázsolt. Bízva egy KÖVETKEZŐ találkozásban várom a derült éjszakát.”

Németh Péter, csillagász - Pannon Csillagda – Csillagok Titkai program

„Ma az Édenkert Portán jártam Vöröstón. A háziasszony Éva Jakab fogadott és öt elbűvölő, kedves, intelligens táncos lány. Lassan egy hete itt vannak és gondoltuk, hogy még egy élményt szerzünk nekik. Így megismerkedtek a pirográfiával és az üveg gravírozással. Nagy élmény volt számukra! Saját készítésű alkotásokkal térhetnek haza.

A munka végén meglepett Réka egy rögtönzött koncerttel. Kellemes este volt!”

Horváth Gabriella - II. Táncleax Kurzus

„Hogy mi is történt pontosan? Hát, adott volt a csodálatos helyszín, egy álomba illő nyári este pár éhes szúnyoggal megspékelve, Jakab Éva közös táncra való invitálása, és a tűzzsonglőrök elképesztő ügyessége, és életem eddigi legcsodálatosabb közönsége!…. …Három versemet is „visszatapsolta”, újra olvastatta a közönség!!!”

 

CSAK ÁLLOK ÉS NÉZLEK

Csak állok ès nèzlek,

barna szemedben csenddè olvad a Lèlek, az Idő tűzzè dermed, a tenyerem izzadni, a testem remegni kezd.

Eónok óta várt pillanat, mi èvek óta előlūnk szalad, de most utolèrtūk vègre, s èn úgy olvadok bele szemed tüzèbe, hogy közben csak állok ès nèzlek.

Németh Szilvia írónő – Életszerelem program/ Szépség a művészetekben sorozat

„Olyan csodás együtt létben volt részünk! Selyem,tánc,körforgás..”

Szó Anikó / Alkoss! – Fényünnep – Fagyöngy Pajta kiállítás

„Nagyon szép portát alakítottatok ki itt Vöröstón! Élvezzétek a természetet és a csendet, találjatok sok inspirációt és örömöt ezen a helyen az életetekhez. Öröm volt veletek lenni.”

Selmeczi Csongor a veszprémi Ahimsza Jógaközpont vezetője Rózsakeringő - növények zenéje pünkösdi program

„Ha ma a Balaton Felvidéken csodát akartok látni, okvetlen látogassatok el Vöröstóra, ahol kedves szigligeti ismerősöm, Vértesi Eszter festményeknek is beillő fotóit lehet megtekinteni, különleges környezetben, a Vöröstón szinte minden portán megtalálható pajtában. Ez a pajta szálláshelyként is funkcionál az ide betérő, megfáradt zarándokoknak. Édenkert a hely neve…. A kert végében pedig ott a pajta, nemes célokra használnak a kiállítástól a táncfoglalkozáson át a ringató foglalkozásokig. Figyelemre méltó.”

Jeney Erzsébet ajánlója / Fagyöngy Pajta kiállítás – Balaton-felvidék másKÉPpen

„Lassan egy éve, hogy egymásra találtunk az Édenkert Porta megálmodójával Évivel, s azóta van szerencsém sok szép programban részt venni. Úgy érzem a lélek bölcsőjére leltem, itt mindig mosolyba borul arcom, kivirágzom.”

Rák Andrea / Nőnapi kreatív fitoterápia – Ébred a természet program

„Kedves Takács család! Köszönjük a lehetőséget, hogy részesei lehettünk ennek a CSODÁNAK, amit ez a Porta ad az ide látogatóknak. A neve tükrözi azt, amit itt átélhettünk: ÉDENKERT! Feltöltődve ugyan, de kissé fájó szívvel távozunk, de magunkkal visszük a reményt és boldogságot! Köszönettel.”

A Vida család / Porta vendégek

„Kedves Éva néni és Janka! Köszönjük a táncot ebben a csodás környezetben, a pajta ölelésében. A forgásokat, ugrásokat a buckák tették különlegesebbé. Hatalmas élmény volt a pajtában aludni! Köszönjük a finom ételeket Janka! Szeretettel” 

Dovgomelja Réka, Szabó Réka, Szabadfalvi Emese, Erhardt Zsuzsanna, Kovács Enikő, Gorzsás Dorka – II. Tánclelax Kurzus

„Kedves Házigazdák! Hálás szívvel köszönöm a lehetőséget, hogy itt tölthettem egy pár napot, Csend, nyugalom, béke lett a szívemben és a lelkemben és ez köszönhető ennek a helynek is.”

Bartos Ihárosi Renáta / Porta vendég

„Kedves Éva, Tibor, Janka és Vanda! Köszönöm, hogy megismerhettem az Édenkert Portát. A hely varázsa és tiszta volta érezhető már a betoppanás pillanatában. A pajtaszállás rendkívüli jó pihenőhelynek bizonyult. Maradjatok mindig ilyen kedvesek és jók. Sok sikert kívánok az elkövetkezendő időkre. Minden álmotok váljon valóra. Isten áldásával kívánok jó egészséget nektek.”

Buzás Bálint Boldogról / Porta vendég

„Köszönjük ezt a csodálatos, fénnyel és tűzzel feltöltő, lélekemelő Szent Iván éji programot! Szeretettel kívánjuk, hogy sokáig Veletek és velünk legyen ez a FÉNY!”

Józsa Erika, Rák Andrea – Életszerelem program/ Szépség a művészetekben

„A hétvégét az Édenkertben töltöttem Vöröstón. Alkotói hangulatba kerültem a Porta Szent Iván-éji programjai által. A madaras képem ott készült selyemre.

Köszönet: Jakab Éva táncművész, Csizmadia Klára selyemfestő művész ,Rusorán Gabriella , Bozár László néptáncművèszeknek.”

Rák Andrea / Alkoss! – Életszerelem – Fényünnep – Fagyöngy Pajta kiállítás

„Hétvégi élményeim közül talán az egyik legcsodálatosabb… köszönöm szépen Jakab Évának ezeket a fantasztikus élményeket, amiket Vöröstón családoddal adtatok Nekünk, ezen a napsütéses hosszúhétvégén”

Orosz Zsuzsanna / Életszerelem – Fényünnep – Fagyöngy Pajta kiállítás

„Csodálatos délután, kellemes hangulatban, fantasztikus emberekkel. Itt egy egyszerű tea is csodát művel a lélekkel. Köszönöm ezt a pár órányi békét és boldogságot.

Horváth Gabi / Nőnapi kreatív fitoterápia – Ébred a természet program

„A világunk olyan, amilyennek elfogadjuk. Ha hagyjuk, hogy a csend magába zárjon. Meghallhatjuk, amit mondani szeretne nekünk. Van bőven mit. Szeretettel”

Csaba, Zita, Zara / Rózsakeringő – Növények zenéje pünkösdi program

„Köszönöm az élményt! Szívből gratulálok az értékmentő, példaértékű tevékenységedhez és további kitartást kívánok. Eszter, a szokásos nívójú színvonalat hoztad, a fotók szinte megszólítják az embert…Gratulálok és folytassuk, amíg van miért küzdeni! Szeretettel”

Pető Piroska / Fagyöngy Pajta kiállítás – Balaton-felvidék másKÉPpen

„Kedves Éva, Andi és Rita! Köszönöm ezt a csodálatos délutánt, amelyet az Aranyfürdő adott a számomra. Elengedés, ellazulás és kiteljesedés volt itt a térben, amelyet megkoronázott egy kreatív alkotási folyamat. Hála érte”

Lídia / Aranyfürdő

„Kedves Évi! Nagy öröm számomra, hogy itt lehettem és megismerhettelek Téged és ezt a gyönyörű helyet és kedves családodat. Csodás élmény volt a virágalkotás és a bizodalmam, hogy még sok hasonló szép közös élményünk lesz itt együtt. Kívánok sok erőt és hitet a jövő építéséhez! Köszönet a lányaidnak is a kedves vendéglátásért. Szeretettel”

Kuruczné Marika / Alkoss!

„Mesefaluban meseház, benne egy csodálatos Évivel. Remélem még sokszor találkozunk!

Joó Zsuzsanna Veszprémből / Fagyöngy ünnep

VENDÉGKÖNYV – 2021

„Portaszentelésetek újjászületés, s ennek részese lenni öröm és boldogság.”

Nemoda István – Vigántpetend egykori polgármestere és felesége Bús Gabriella, az Intéző Ház és a Pistálló tulajdonosai, az egykori Réz-Kapolcs Rézfúvóstáborok befogadói

Édenkert Portaavató – 2021.07.10. (Ring István- verkli, Daróczi Zoltán – az ünnepség megnyitását kíséri)

„Legyen ez a hely igazi otthonotok, ahol csak jó dolgok történnek veletek és általatok. Legyetek e kis település büszke lakói, akik nyitott szívvel élik életüket! Isten hozott Benneteket!”

Fekete-Tracz Gabriella – Vöröstó polgármestere és Dénes Péter írása

„Gyönyörű  a ház, a kert, visszatükrözi a belső világotokat, a lelketek finomságát.”

Csutorás Erika és családja

„Egy csodás hely, ahol töltődik és gyógyul test és lélek, megszületnek és megvalósulnak az ötletek. A Ti teremtésetek mindez! Mind a négyen beletettétek szíveteket, erőtöket és valódi Édenkertet varázsoltatok!”

„Nagyon köszönöm a meghívást a Vöröstói kultúresték sorozatban, örömmel készültem a Szépség a művészetekben előadással. Ez illik ehhez a megihlető helyhez, ahol a művészetek összeérnek – vizuális kultúra, tánc és zene. Folytatjuk, még bőven van miről beszélni!”

Dr. Árvay Anett – a Szépség a művészetekben előadója

„…Az Elemek ereje megjelenhetett és ez épülő Közösségben mindez Fényt és Szívet melengetett. Itt született meg a lélekből jövő Jövő!”

Daróczi Zoltán természetgyógyász, a porta avató ünnepség megnyitásának vezetője

 „…Az Édenkert Porta Vöröstó számunkra: kényelmet, életérzést, megnyugvást, lehetőséget, történelmet, hangulatot, kikapcsolódást, megkönnyebbülést, hagyományt, a alkotói napok és a közösség: újrakezdést, motivációt, szórakozást, élményeket, emelkedést, bizalmat, nevetést, barátságokat, szeretetet hozott. Szép emlékekkel térünk vissza az ország legkülönbözőbb tájaira…”

Az I. Vörös-Réz élménynapok résztvevőinek visszajelzései

Az I. Vörös-Réz Élménynapok – próba a diófák alatt, Takács Tibor vezetésével, látkép a Kab-hegy. A rezek pedig a Fagyöngy Pajtában Takács Janka fotói alatt pihennek meg

„…Deine einfühlsame Art und wie Du Shiatsu aus fühlst-und-führst ist sher beeichend für Geist und Seele. Vielen herzlichen Dank für diese wundebare Erfahrung und Hilfe…”


Kai Frömbgen – a düsseldorfi Rober Schumann Főiskola oboaprofesszora egy shiatsu kezelés miatt keresett meg, s részesült a Fagyöngy Pajta terében – mielőtt és után a művészetekről és terveinkről beszélgettünk.

„A hely meseország! A pajta és egyéb kuckühelyek nagyon lakályosak. Ti gazdák pedig : kedves, nyitott és melegszívű emberek vagytok! A vendéglátás nagyon jól áll nektek!”

Rosznáky-Barna Péter, kertész, író, a Éva és almafája program előadója

„Empátiád s ahogyan érzed a Shiatsut, nagyon lenyűgöző az elme és a lélek számára. Nagyon szépen köszönöm ezt a csodálatos élményt és segítséget…”

„Köszönjük, nagyon tetszett az előadás. Reméljük, hogy találkozunk még. A porta is nagyon szép.”

Péter (a vöröstói kertész ) és Marietta - Éva és almafája program résztvevői

„Boldogsággal tölt el, hogy beteljesült az álmotok, és egyre közelebb vagytok ahhoz, amit szerettek. Az ötórai  harangszó, a nyugalom, a jó levegő, a sok kézműves termék maradandó emlék!” 

Baráti visszajelzés – Dóri és Pisti

Rosznáky-Barna Péter Éva és almafája előadás az Édenkert Porta udvarán 2021.08.11-én

 

„…Köszönöm e csodát, amit itt átélhettem, ahol Erdély és Vöröstó összeérnek”

a CCST rendezvény résztvevője, az élmény selyemfestés átélője – Júlia

„A Teremtő Isteni fénye és szeretete, gondviselése és áldása legyen jelen minden pillanatban ezen  a portán, a családon, a falun, az országon, a világon. Egységben az erő és a fényben. A lelki béke, és a hit ereje valósítja meg azt a szándékot, feladatot, ami erre a helyre rá van bízva! Legyen mindig szerencse, áldás-e portára, hogy vidáman vágyakozzunk Vöröstóra!” 

Csizmadia Klára selyemfestő művész – a Fagyöngy Pajta Galéria kiállítója és akotói délután meghívottja

 „..Bár csak egy napot és egy éjszakát töltöttünk itt, ennyi is elég volt ahhoz, hogy megszeressük a helyet és visszavágyódjunk…”

Lucus és Gergő – vendégeink

„…íme amit én érzek itt: Szeretet, Fény, Hit és Remény, Bölcsesség, Művészet, Tánc, Zene, Ének, Gyógyítás, Segítés, Örömök, Bölcsesség, Hit és Remény, Fényesség, Szeretés…és így tovább ebban az örök KÖRFORGÁSBAN.”

Orosz Zsuzsanna a College of Cranio-Sacral Therapy londoni képzésének magyarországi szakmai vezetője

 „Varázslatos, csodás képanyag, fantasztikusan érett gondolatokkal, könnyű beleveszni és elmélyedni benne, nagyon köszönöm az élményt…”

Misu, egy látogató írása, a Fények, Takács Janka fotókiállításán

„….A fények Vöröstón és a Sagrada Famíliában számomra egyek. Mert a fény az, ami mindent befogad és mindent áthat. Benne rejlik az élet….”

Takács Janka gondolatai – lányunk, a Fányek c. portófliójának kiállításának anyagában a Fagyöngy Pajta Galériában

Takács Janka fotókiállítása

„…A női délutánunk nagyon felemelő, energiadús érzéssel töltött fel…Ami igazán különlegessé tette a délutánt, az a vöröstói Porta lélegzetelállító természeti környezete, ami nemcsak a szemem, de a szívem és a lelkem is átélt. A Pajta tere egyszerűen leírhatatlan. A program is hihetlenül egyedi, a masszázs, hangtál, meditáció, akvarellfestés – sokszínűek voltak…Egy kihagyhatatlan program…”

B. Erika – a komplex művészeti délután résztvevője

„Én csak ámulok és bámulok! Fantasztikus világ épül itt! Rengeteget dolgoztatok, minden gyönyörű már most, és látszik mi lehet még belőle. Teremtsetek csodát!”

Méhes Csaba pantomimművész, a Brass in The Five produkciók állandó vendégművésze, az őszi Vájunk csodaszarvassá családi programunk egyik előadóművésze

Méhes Csaba és a Brass in The Five, akik fújnak csigán, csövön, rezen – az őszi Váljunk Csodaszarvassá programon az Édenkert Porta udvarán

„…Amit itt létrehoztok, és ami ebből kivirágzik, az igazi csoda! Talaja a szeretet, a bőség és áldás. Kívánjuk, hogy ebben az ÉDENKERTBEN ültessetek sok kreatív gondolatmagot, ötvözzétek családi szeretettel….”

Édenkert Portaavató ünnepség – baráti visszajelzés

„..Bár csak egy napot és egy éjszakát töltöttünk itt, ennyi is elég volt ahhoz, hogy megszeressük a helyet és visszavágyódjunk…” 

Lucus és Gergő – vendégeink

Fotók:

Takács Janka – Art of Janka