ÉDENKERT PORTA

VENDÉGKÖNYV- 2021

VENDÉGKÖNYV

Vendégeink visszajelzései a vendégkönyvünk lapjait idézve – eredeti megtekinthető személyesen és folyamatosan közzétesszük a Facebook oldalunkon és a honlapunkon is.

Az írások eredetije az Édenkert Porta vendégkönyvében olvasható.

„Portaszentelésetek újjászületés, s ennek részese lenni öröm és boldogság.”

Nemoda István – Vigántpetend egykori polgármestere és felesége Bús Gabriella, az Intéző Ház és a Pistálló tulajdonosai, az egykori Réz-Kapolcs Rézfúvóstáborok befogadói

Édenkert Portaavató – 2021.07.10. (Ring István- verkli, Daróczi Zoltán – az ünnepség megnyitását kíséri)

„Legyen ez a hely igazi otthonotok, ahol csak jó dolgok történnek veletek és általatok. Legyetek e kis település büszke lakói, akik nyitott szívvel élik életüket! Isten hozott Benneteket!”

Fekete-Tracz Gabriella – Vöröstó polgármestere és Dénes Péter írása

„Gyönyörű  a ház, a kert, visszatükrözi a belső világotokat, a lelketek finomságát.”

Csutorás Erika és családja

„Egy csodás hely, ahol töltődik és gyógyul test és lélek, megszületnek és megvalósulnak az ötletek. A Ti teremtésetek mindez! Mind a négyen beletettétek szíveteket, erőtöket és valódi Édenkertet varázsoltatok!”

„Nagyon köszönöm a meghívást a Vöröstói kultúresték sorozatban, örömmel készültem a Szépség a művészetekben előadással. Ez illik ehhez a megihlető helyhez, ahol a művészetek összeérnek – vizuális kultúra, tánc és zene. Folytatjuk, még bőven van miről beszélni!”

Dr. Árvay Anett – a Szépség a művészetekben előadója

„…Az Elemek ereje megjelenhetett és ez épülő Közösségben mindez Fényt és Szívet melengetett. Itt született meg a lélekből jövő Jövő!”

Daróczi Zoltán természetgyógyász, a porta avató ünnepség megnyitásának vezetője

 „…Az Édenkert Porta Vöröstó számunkra: kényelmet, életérzést, megnyugvást, lehetőséget, történelmet, hangulatot, kikapcsolódást, megkönnyebbülést, hagyományt, a alkotói napok és a közösség: újrakezdést, motivációt, szórakozást, élményeket, emelkedést, bizalmat, nevetést, barátságokat, szeretetet hozott. Szép emlékekkel térünk vissza az ország legkülönbözőbb tájaira…”

Az I. Vörös-Réz élménynapok résztvevőinek visszajelzései

Az I. Vörös-Réz Élménynapok – próba a diófák alatt, Takács Tibor vezetésével, látkép a Kab-hegy. A rezek pedig a Fagyöngy Pajtában Takács Janka fotói alatt pihennek meg

„…Deine einfühlsame Art und wie Du Shiatsu aus fühlst-und-führst ist sher beeichend für Geist und Seele. Vielen herzlichen Dank für diese wundebare Erfahrung und Hilfe…”


Kai Frömbgen – a düsseldorfi Rober Schumann Főiskola oboaprofesszora egy shiatsu kezelés miatt keresett meg, s részesült a Fagyöngy Pajta terében – mielőtt és után a művészetekről és terveinkről beszélgettünk.

„A hely meseország! A pajta és egyéb kuckühelyek nagyon lakályosak. Ti gazdák pedig : kedves, nyitott és melegszívű emberek vagytok! A vendéglátás nagyon jól áll nektek!”

Rosznáky-Barna Péter, kertész, író, a Éva és almafája program előadója

„Empátiád s ahogyan érzed a Shiatsut, nagyon lenyűgöző az elme és a lélek számára. Nagyon szépen köszönöm ezt a csodálatos élményt és segítséget…”

“Köszönjük, nagyon tetszett az előadás. Reméljük, hogy találkozunk még. A porta is nagyon szép.”

Péter (a vöröstói kertész ) és Marietta - Éva és almafája program résztvevői

„Boldogsággal tölt el, hogy beteljesült az álmotok, és egyre közelebb vagytok ahhoz, amit szerettek. Az ötórai  harangszó, a nyugalom, a jó levegő, a sok kézműves termék maradandó emlék!” 

Baráti visszajelzés – Dóri és Pisti

Rosznáky-Barna Péter Éva és almafája előadás az Édenkert Porta udvarán 2021.08.11-én

 

„…Köszönöm e csodát, amit itt átélhettem, ahol Erdély és Vöröstó összeérnek”

a CCST rendezvény résztvevője, az élmény selyemfestés átélője – Júlia

„A Teremtő Isteni fénye és szeretete, gondviselése és áldása legyen jelen minden pillanatban ezen  a portán, a családon, a falun, az országon, a világon. Egységben az erő és a fényben. A lelki béke, és a hit ereje valósítja meg azt a szándékot, feladatot, ami erre a helyre rá van bízva! Legyen mindig szerencse, áldás-e portára, hogy vidáman vágyakozzunk Vöröstóra!” 

Csizmadia Klára selyemfestő művész – a Fagyöngy Pajta Galéria kiállítója és akotói délután meghívottja

 „..Bár csak egy napot és egy éjszakát töltöttünk itt, ennyi is elég volt ahhoz, hogy megszeressük a helyet és visszavágyódjunk…”

Lucus és Gergő – vendégeink

„…íme amit én érzek itt: Szeretet, Fény, Hit és Remény, Bölcsesség, Művészet, Tánc, Zene, Ének, Gyógyítás, Segítés, Örömök, Bölcsesség, Hit és Remény, Fényesség, Szeretés…és így tovább ebban az örök KÖRFORGÁSBAN.”

Orosz Zsuzsanna a College of Cranio-Sacral Therapy londoni képzésének magyarországi szakmai vezetője

 „Varázslatos, csodás képanyag, fantasztikusan érett gondolatokkal, könnyű beleveszni és elmélyedni benne, nagyon köszönöm az élményt…”

Misu, egy látogató írása, a Fények, Takács Janka fotókiállításán

„….A fények Vöröstón és a Sagrada Famíliában számomra egyek. Mert a fény az, ami mindent befogad és mindent áthat. Benne rejlik az élet….”

Takács Janka gondolatai – lányunk, a Fányek c. portófliójának kiállításának anyagában a Fagyöngy Pajta Galériában

Takács Janka fotókiállítása

„…A női délutánunk nagyon felemelő, energiadús érzéssel töltött fel…Ami igazán különlegessé tette a délutánt, az a vöröstói Porta lélegzetelállító természeti környezete, ami nemcsak a szemem, de a szívem és a lelkem is átélt. A Pajta tere egyszerűen leírhatatlan. A program is hihetlenül egyedi, a masszázs, hangtál, meditáció, akvarellfestés – sokszínűek voltak…Egy kihagyhatatlan program…”

B. Erika – a komplex művészeti délután résztvevője

„Én csak ámulok és bámulok! Fantasztikus világ épül itt! Rengeteget dolgoztatok, minden gyönyörű már most, és látszik mi lehet még belőle. Teremtsetek csodát!”

Méhes Csaba pantomimművész, a Brass in The Five produkciók állandó vendégművésze, az őszi Vájunk csodaszarvassá családi programunk egyik előadóművésze

Méhes Csaba és a Brass in The Five, akik fújnak csigán, csövön, rezen – az őszi Váljunk Csodaszarvassá programon az Édenkert Porta udvarán

„…Amit itt létrehoztok, és ami ebből kivirágzik, az igazi csoda! Talaja a szeretet, a bőség és áldás. Kívánjuk, hogy ebben az ÉDENKERTBEN ültessetek sok kreatív gondolatmagot, ötvözzétek családi szeretettel….”

Édenkert Portaavató ünnepség – baráti visszajelzés

„..Bár csak egy napot és egy éjszakát töltöttünk itt, ennyi is elég volt ahhoz, hogy megszeressük a helyet és visszavágyódjunk…” 

Lucus és Gergő – vendégeink

Fotók:

Takács Janka – Art of Janka